Kurs

Terminliste - Kursoversikt

14.-15. november 2020 - Programtrening, dressur - Tina I. Solbakken
Påmelding på Facebook.
 • Foreløpig informasjon aktivitet hos Brekka Rideklubb 2020
  Som dere alle vet er det mye usikkerhet i disse koronatider. Selv om regjeringen, NIF og NRYF nå har gitt klarsignal for økt idrettsaktivitet er det ikke planlagt noen arrangementer hos Brekka Rideklubb i 2020 per dags dato.

  Den informasjonen som er blitt presentert fra styret er at det mest sannsynlig ikke vil bli arrangert noen feltrittstevner hos BRK i år. Det kan selvfølgelig skje endringer ettersom hvordan situasjonen rundt Covid-19 forandrer seg. Det er heller ikke planlagt noen andre former for aktivitet. Altså, det er ikke planlagt arrangementer som sprang- og dressurstevner, weekendkurs, o.l.

  Klubbens ukentlige sprangtrening for Trond Clemmetsen virker det som at går som normalt, ut fra informasjonen tilgjengelig. Treningen gjennomføres etter anbefalingene gitt om koronasituasjonen og arrangert trening.

  Beklager at det ikke er kommet ut informasjon tidligere, og at denne informasjonen som presenteres her er svært ukonkret. Kommer tilbake med mer informasjon etterhvert som den blir presentert.

  Håper alle der ute har det så bra som mulig, mange av oss fra Brekka Rideklubb har heldigvis hestene som skaper mye glede og holder oss i aktivitet.
  Continue reading →
 • Breddesamling Feltritt 2019
  Brekka Rideklubb (BRK) er så heldig å få arrangere breddesamling i feltritt for Aust-Agder, Vest-Agder og Telemark 5. mai 2019. 

  Vi tilbyr en lærerik dag i den fine feltrittbanen BRK har utviklet på Stall Siring. Trener er Elisabeth Trollnes Eidbo. Hun er utdannet til Trener 1 gjennom Norges Rytterforbund. Elisabeth vil sørge for at alle får en fin opplevelse uansett nivå.

  Veibeskrivelse:
  Fra Oslo: Følg E18 forbi Tvedestrand, kjør videre ca. 12 km til du kommer inn i 60 sone. Ta av på bakketopp vis a vis Austre Molans Kirke inn mot sandtaket. Følg veien videre i ca. 3 km inn i skogen, og du er da ankommet Brekka Rideklubb/Stall Siring.

  Fra Kristiansand: Kjør forbi Arendal retning Tvedestrand ca. 10 km. Når skilt til Austre Moland Kirke vises, ta til venstre. Følg veien videre i ca. 3 km. Deretter ankomst Brekka Rideklubb/Stall Siring.
  Adresse: Siringveien 320, 4849 Arendal.

  For mer informasjon og påmelding, se
  https://www.rytter.no/pamelding-na-regionale-breddesamlinger-i-feltritt-varen-2019/
  Påmeldingsfrist: 28. april
  Oversikt over regionale breddesamlinger hentet fra rytter.no/grener/feltritt
  Continue reading →
 • Oppsummering Førstehjelpskurs 6. april
  Tusen takk til kursleder Kjetil Tveit Forsetlund, som holdt et lærerikt kurs for ungdom, foreldre og teknisk personell lørdag 6. april 2019.
  Håper vi aldri får bruk for denne kunnskapen.

  Huskeregel - BLÅST
  Alt som ser unaturlig ut er ikke normalt. Uansett situasjonen er det viktig å skape ro og vise omsorg. Det viktigste er at du gjør noe, uansett kvaliteten på det du gjør.

  B - Bevissthet
  Får du kontakt med personen? Snakk til vedkommende, påfør vedkommende litt smerte for å provosere smertereaksjon.
  L - Luftveier
  Er luftveien fri? Unaturlige gurglelyder betyr at personen ikke puster. Bruk fingrene til å legge hodet bakover og haken frem.
  Å - Åndedrett
  Puster personen? Igjen, gurglelyder betyr at personen ikke puster. Legg hodet (partiet mellom øye og øre, blikket vendt mot personens kropp) over personens munn i 10 sekunder for å føle om pusten er normal (gjennomsnittlig 16 pust i minuttet).
  S - Sirkulasjon
  Blodgjennomstrømningen. Er det åpne sår, pumper hjertet som det skal? Du må stoppe blødninger ved å legge press på dem, og gjennomføre Hjerte- og lungeredning (HLR) for å holde sirkulasjonen gående.
  T - Temperatur
  Pass på at personen ikke blir nedkjølt (hypotermi). Dekk personen til, også mot underlaget (rundt hele kroppen). Nedkjøling skaper økt stress, forhøyet puls og økt blodgjennomstrømning.

  Legg personen i (stabilt) sideleie med den ene armen over hodet og personen liggende på siden. Slik renner eventuelt oppkast ut av munnen, heller enn å blokkere luftveiene. Gjør dette dersom personen puster, om den så er bevisst eller ubevisst, og med usikkerhet rundt skader i rygg og nakke. Det viktigste er at personen overlever.

  Ring nødetater - 110 (brannvesen), 112 (politi), 113 (ambulanse)
  Legevakt - 116 117
  Er du i tvil om du skal ringe nødetatene eller legevakten, ring nødetatene.

  Dersom du er på tur langt fra allfarvei og uten mobildekning er det viktigere å få tilkalt hjelp enn å bli værende hos den skadde.
  Informasjon som skal overgis til nødetatene:
  1 - Hvem ringer?
  2 - Hvor ringer du fra?
  3 - Hva er situasjonen?

  Hva gjør jeg dersom personen ikke puster?
  Start med HLR og kompresjoner så fort som mulig. Legg begge hender oppå hverandre midt på personens brystkasse. Ha strake armer, stå bredbeint på knærne og bruk hoftene. Ikke vær redd for å knekke ribbein, dette er helt normalt. Det viktigste er å holde sirkulasjonen i gang.
  Sjekk om det er noe som blokkerer luftveiene.

  Gjør 30 kompresjoner av gangen (100 - 120 kompresjoner i minuttet), deretter 2 kjappe (1 sekund) innblåsinger (hold vedkommendes hode bakover, klem igjen nesen og pust inn i personens munn). Dersom du føler innblåsingene er ukomfortabelt, det viktigste er at du gjør kompresjoner.

  Dersom dere er flere til stede burde man bytte på hvem som gjør kompresjoner og hvem som gir innblåsingene. Fordel oppgaver.
  HLR er oftest vedlikehold, det er sjeldent man får liv i en person uten hjertestarter.

  Ved tilgang på hjertestarter anbefales at denne brukes. Du kan ikke gjøre noe galt med maskinene som brukes i dag. Hjertestarteren gir opplysninger og kommandoer som effektiviserer HLR. Støt kan ikke gis med mindre maskinen bestemmer det er nødvendig.

  Hva gjør jeg ved mindre alvorlige skader og hendelser?
  Utslått pust
  Stå bak vedkommende, strekk dem ut og deretter dytt hendene inn i mellomgulvet under ribbeina. Personen vil mest sannsynlig være stresset og redd, forhold deg derfor rolig og utfør hjelpen.
  Dette kan gå over av seg selv også, eller personen kan besvime og slik bli bedre.

  Kuttskade og andre blødninger
  Legg press på det aktuelle området. Ved åpne kuttskader er det lurt å bandasjere området. Under bandasjen er det mulig å legge inn en gjenstand som kan øke og stabilisere presset før den knytes fast. Hold bandasjen flat og rett, den skal være stram selv om dette kan være smertefullt.
  Dersom det fortsatt blør etter bandasjering legges en ny bandasje utenpå den andre. Det skadde området skal heves over hjertehøyde.

  Det er fordelaktig å skylle ut av såret, eller rense det, før bandasjering, men det er ikke nødvendig.

  Neseblod
  Hold på nesebeinet med hardt press. Hodet skal bøyes fremover.

  Hjelm, av eller på?
  Det anbefales at man tar av hjelmen dersom det er fare for at luftveiene blir blokkert. Vær forsiktig, noen hjelmer har utløsningsmekanismer som gjør det enklere.
  Med åpne hjelmer som brukes under ridning (og sykling) kan vedkommende beholde den på i de fleste tilfeller.
  Continue reading →
 • Førstehjelpskurs 6. april
  Brekka Rideklubb arrangerer førstehjelpskurs 6. april. 
  Vi ønsker at medlemmene våre skal få tilegnet seg kunnskapene de trenger dersom ulykken skulle skje, både med og uten hest. Derfor tilbyr vi førstehjelp ved ulykke på stallen eller på tur, og på stevner.

  Plan lørdag 6. april
  kl. 11:00 for voksne og teknisk personell.
  kl. 13:30 for ungdom

  Sted: Stall Siring

  For påmelding, send mail til brekka.rideklubb@gmail.com

  Kurset er gratis for BRKs medlemmer!
  Håper å se deg der!

  Continue reading →