Historie

 • NM Feltritt 2020
  12.-13. september har to av Brekka Rideklubbs talentfulle feltrittryttere deltatt i norgesmesterskapet arrangert hos Skedsmo Rideklubb.
  NM feltritt Junior
  Marie Trollnes Eidbo og Annabelle Z deltok i klasse H100 (100 cm), NM for junior. Lørdagen startet med 61,087 % under dressurdelen. Dessverre ble det fall under terrengdelen senere den dagen. Vi håper det står bra til med både hest og rytter, og at dere er i form til neste helgs lag NM i feltritt! 
  Ikke la dette stoppe dere fra fremtidig suksess. Stå på videre, dere er supergode!
  NM feltritt Ung rytter
  Kristine Tynes Heen og Ealgary B, fjorårets norgesmestere for junior, var på jakt etter ny norgesmestertittel. Denne gangen for unge ryttere som går i klasse CCN2*-S (110 cm).
  Vi må jo kunne si at lørdagen startet på best mulig vis med 72,27 %, og dermed kun 27,7 feilpoeng etter dressurdelen ledet Kristine og Eagle. Vi ventet spent på feltrittdelen som gikk senere på lørdag.
  Enkelt og greit ble det null feil på hinder og de ledet fremdeles før søndagens sprang-finale. Imponerende gjort!

  På søndagen skulle sprangdelen forseres. Det var nervepirrende til siste slutt, og jammen holdt det til seier denne gangen også!!!

  Gratulerer til Kristine Tynes Heen og Ealgary B, norgesmestere for unge ryttere 2020! Vi i Brekka Rideklubb er utrolig imponert over hva dere får til og stolte over å ha dere som representanter!
  Gratulerer så mye, enda en gang!
  Bildet er av Kristine Tynes Heen og Ealgary B på et stevne i 2019.

  Continue reading →
 • Foreløpig informasjon aktivitet hos Brekka Rideklubb 2020
  Som dere alle vet er det mye usikkerhet i disse koronatider. Selv om regjeringen, NIF og NRYF nå har gitt klarsignal for økt idrettsaktivitet er det ikke planlagt noen arrangementer hos Brekka Rideklubb i 2020 per dags dato.

  Den informasjonen som er blitt presentert fra styret er at det mest sannsynlig ikke vil bli arrangert noen feltrittstevner hos BRK i år. Det kan selvfølgelig skje endringer ettersom hvordan situasjonen rundt Covid-19 forandrer seg. Det er heller ikke planlagt noen andre former for aktivitet. Altså, det er ikke planlagt arrangementer som sprang- og dressurstevner, weekendkurs, o.l.

  Klubbens ukentlige sprangtrening for Trond Clemmetsen virker det som at går som normalt, ut fra informasjonen tilgjengelig. Treningen gjennomføres etter anbefalingene gitt om koronasituasjonen og arrangert trening.

  Beklager at det ikke er kommet ut informasjon tidligere, og at denne informasjonen som presenteres her er svært ukonkret. Kommer tilbake med mer informasjon etterhvert som den blir presentert.

  Håper alle der ute har det så bra som mulig, mange av oss fra Brekka Rideklubb har heldigvis hestene som skaper mye glede og holder oss i aktivitet.
  Continue reading →
 • Feltritt Høsten 2019
  Året 2019 har vært et stort feltrittsår for Brekka Rideklubb (BRK). Hele fire feltrittstevner har blitt arrangert og vårt langtidsmål er oppnådd. Omtrent 122 ganger har vi sendt ut ryttere fra start, med varierende resultat. Alle er vi blitt noen erfaringer rikere.
  17. og 18. august 2019
  17. og 18. august arrangerte vi vårt første todagersstevne. Lørdagen regnet vekk. Etter dressuren var alle ganske gjørmete. En tur innendørs for sprangdelen ble prissatt. Søndagen ble heldigvis fin, og med mønstring som 
  starten på dagen ventet alle i spenning på terrengstart.

  Klassene gikk fra Knøttecup (KC) til Hest 100 cm. Etter mange år med stevneerfaring følte vi oss endelig klare for 100 cm. Tre ryttere kom til start i dressur og sprang. Dessverre var det bare to igjen når det ble klart for terrengdelen.
  Vilde Olsbu og Silvanoo M fra BRK gikk seirende ut i sin andre Hest 100 cm klasse. De klarte løypen med 0 feil på hinder. Imponerende!

  I Hest 90 cm var det også mye fin ridning. Førsteplassen gikk til Silje Martine Haugerud på Watermill Dancer fra Drammen Ryttersportsklubb med 29 poeng. Andreplassen gikk til Charlotte Svensen Albretsen på Unbeatable Class fra Arendal og Grimstad Rideklubb med 39,8 p. Tredjeplassen fikk Silje Martine Haugerud på Solhill's Dancer med 44,7 p.

  Ponni Debutant arrangerte vi også. Der gikk Marie Trollnes Eidbo og Tomany Boy som representerer BRK seirende ut. De fikk 30 p. totalt.

  I Hest 80 cm vant Kine Lassesen på Engas Marissa, de representerer BRK og fikk 28,3 poeng. Andreplassen gikk til Mia Margrethe Evensen og Ben Otto fra BRK med 36,8 poeng.

  Vi arrangerte som alltid KC, det er det morsomste vi vet. Og med blikket rettet mot seier totalt i den nasjonale Knøttecupen skal alle som kan bli med.
  I Ponni KC vant Marie Vehusheia Rørvik på Meltvedt Star Rico fra BRK med 35 poeng. Andreplassen gikk til Line Bredvei på Ludingas Orion's Beau fra BRK med 39,4 p. Tredjeplassen fikk Dina Malén Mo Tjøgersen og Jari 3 fra BRK med 43,5 p.

  Ekvipasjen som gikk seirende ut av Hest KC ble Sofie Trondal på Ciamaco T. De representerte BRK og fikk 34,5 poeng.

  Gratulerer til dem alle!
  8. september 2019
  Vårt siste feltrittstevne i 2019 var 8. september. Enda et rent Knøttecupstevne ble en suksess. Fint vær og bra ridning er alltid en god kombinasjon. Dressur og sprang gikk som en lek. Beste mønstrer skulle kåres midt på stevneplassen. Resultatet var en godt bevart hemmelighet frem til premieutdelingen. Nathalie Kvamme Karlsen og Kilduff Duncan vant nok en gang. Godt jobbet!

  Topp tre i Ponni KC ble (1) Line Bredvei og Madges Lane Clover fra BRK med 33,5 poeng. (2) Sofie Trondal med Randalin fra Røysland som representerer BRK med 38 p. (3) Marie Vehusheia Rørvik på Bjerregårds Fighter fra BRK med 42,5 poeng.

  I Hest KC gikk seieren til Sofie Trondal og Ciamaco T, med 37 poeng. De representerer BRK. Andreplassen ble delt mellom Anniken Gundersen og Sirings Gazza, og Camilla Haugenes på Capri D'or. Begge representerer BRK og fikk 44,5 p.
  Gratulerer!
  ____________________________________________________________________________
  Feltrittsesongen er nå slutt for denne gang. Med det ønsker vi å gratulere Kristine Tynes Heen og Ealgary B som ble norgesmester for junior. En imponerende prestasjon! 
  I løpet av sesongen er dere blitt en bereist ekvipasje med mange flotte resultater å se tilbake på. Tusen takk for at dere har bidratt til mye spenning og glede denne sesongen. Vi er kjempestolte av dere!

  Sesongen ble avsluttet i Strzegom, Polen her er link til video av deres første CCI2*-L
  https://vimeo.com/366876169?fbclid=IwAR0bSC7odUb3gj4Lx2CJ56NESpe6Wy4DGfE8DZpzJdXx1rYxGXxZqkFsEx4
  Brekka Rideklubb er også den suverene vinner av Knøttecupen 2019. Hele 61 sløyfer har blitt samlet av våre flinke ryttere i løpet av sesongen. Det er ny rekord det!
  Håper vi får samlet like mange neste år, om ikke flere ...
  Hentet fra rytter.no/grener/feltritt/cuper-og-statutter/
  Poengoversikt 2019 (Excel)
  Til slutt så ønsker styret å takke alle som har jobbet i timesvis for at vi har klart å arrangere fire hyggelige, trygge og lærerike feltrittstevner. Takk til alt teknisk personell som har kommet fra øst og vest.

  Takk til Stall Siring som lar oss leie sitt kjempefine område.

  Takk til alle deltagerne som er med på å gjøre stevnedagen helt super!
  Håper alle vil komme tilbake til oss i 2020 og bli med på mer feltritt. Feltritt er tre ganger så gøy!
  Continue reading →
 • Oppsummering av våren 2019
  Våren 2019 har vært en begivenhetsrik reise for Brekka Rideklubb. Mange av våre medlemmer har vært på stevner på borte- og hjemmebane, fra Clear Round til FEI-stevner. 
  Mange gode resultater er oppnådd. Vi er alle blitt flinkere, både som arrangører og som ryttere.
  Den første store begivenheten i år var Norwegian Horse Festival. To ryttere representerte Brekka Rideklubb. Line Bredvei var med i FERD Rideskolecupen, hun kom på andreplass. 

  Deretter var det Drammen Spring Tour, mange fine plasseringer. Marie Vehusheia Rørvik og Kine Lassesen representerte oss der. Les mer om dette HER.

  28. april var det tid for sprangstevne. Høyder fra 60 til 100 cm på Utvidet klubb-nivå. Det var også et Rideskolestevne. En veldig givende og lærerik dag for alle involverte. Godt å komme i gang.

  Feltrittstevnet 25. mai ble en stor suksess. Fullt stevne, mye ny lærdom. Mange fornøyde ekvipasjer skapte en god atmosfære. De aller fleste kom vel gjennom løypen, og loddsalget til Anette Bakken er et populært innslag! Samling utenfor kiosken, mange spente mennesker, alltid mange fine premier. Les mer HER.

  Brekka Rideklubb stilte med et lag i tredjedivisjon i Norgesserien sprang 2019. Det blir ikke noen finale i år heller, men det ble en morsom opplevelse for alle lagmedlemmene. Lagoppsett første og andre avdeling: Marie Vehusheia Rørvik, Camilla Haugenes, Susanne Aaser, Malin Gryting Andersen, Nora Alice Blom Ulven, Sofie Trondal.
  Det var også feltrittstevne på Flatner 1. og 2. juni. Her ble det seier for Martine Enerstvedt og Legendary Louis i Hest 90 cm, Vilde Olsbu og Silvanoo M kom på 3. plass i samme klasse. Kristine Tynes Heen kom på en flott fjerdeplass i CNC2*. Kristine og Ealgary B ble dermed tatt ut til Nordisk i Danmark. Fantastisk!

  Det var så gøy 25. mai at vi bestemte oss for å arrangere et feltrittstevne til 16. juni. Denne gangen på Knøttecup-nivå. 27 deltagere skapte en utrolig fin dag. Les mer HER. Med dette leder vi nå Knøttecupen med 34 sløyfer/deltagelser!!!

  Dressur er ikke det største satsingspunktet for klubben, men Mia Margrethe Evensen var med på Arendal og Grimstad Rideklubbs (AGR) sommerstevne 8. juni. På Ben Otto ble det førsteplass i både LC:3 og LB:3.

  22. juni var det tid for finale i Vårcupen til AGR. Mange av våre medlemmer har deltatt. Line Bredvei og Shannon vant 70 cm for tredje gang, og vant dermed også cupen. Elise Aabak Synstrud og Randalin fra Røysland kom på andreplass i 70 cm-cupen.
  Videre var Thea Skåland på tur med sin Spiced Cherokee. De kom på andreplass i 80 cm, og på tredjeplass i 90 cm.
  Sofie Trondal red også på Randalin, hun vant vårcupen i 80 cm. Elida Gåskjenn på Tasty Gold kom på andreplassen. Sofie Trondal vant 90 cm-cupen med Chokland.
  Malin Gryting Andersen på Micado tok seieren i både 90 og 100 cm. Hun fikk dermed tredjeplass i 100 cm-cupen.

  Det siste store før vi tar sommerferie ble Nordisk Baltisk mesterskap i Danmark, 27. - 30. juni. Kristine og Eagle fikk en utrolig start med 68,13% i dressuren. Dagen etter var det feltritt. Det ble dessverre fall, både hest og rytter har det bra. Ettersom det også var en lagkonkurranse i CNC2* for junior endte laget på en flott tredjeplass.

  Helt utrolige resultater! Vi gleder oss til høsten!
  Solveig-Therese Knudsen og Madges Lane Clover 16. juni

  Continue reading →