Dressur

I dressur skal rytter og hest «danse» gjennom øvelser som skal vise deres samspill. Det er om å gjøre å ha en lydhør hest som forstår rytterens nesten usynlige signaler.
Dressur krever hardt arbeid over lang tid. Hest og rytter skal forstå hverandres signaler på en måte som gjør at hesten yter sitt beste.

BRK har arrangert distriktstevner på nivå fra LC til LA. Se terminliste for stevnedatoer.

Brekka Rideklubb er åpen for alle
 • Stevneoppsummering august 2020
  August har vært en hektisk stevnemåned. Brekka Rideklubbs (BRK) konkurrerende ryttere har vært på bortestevner i bl.a. Oslo, Kristiansand og Toten, og på hjemmebane under BRKs første feltrittstevne 2020.

  01.-02.08.2020 – Sprang – Grenland Ryttersportsklubb

  Den første helgen i august var det duket for sprangstevne hos Grenland Ryttersportsklubb. Dit reiste Malin Gryting Andersen og Micado, Vilde Tveit Risholt og Spiced Cherokee, Vilde Olsbu og Lumbee Af Bølå, Sofie Trondal og Ciamaco T, Camilla Haugenes og Grauff's Viva La Diva, og Marie Vehusheia Rørvik og Absalon's Cannavaro.

  Helgens høydepunkter, i hvert fall i henhold til plassering, ble Malin og Micados 3. plass med 73 stilpoeng i klasse LB (90 cm). Og Marie og Cannavaro som fikk 2. plass i klasse LC+5 (105 cm).
  Gratulerer!

  08.-09.08.2020 – Dressur – Arendal og Grimstad Rideklubb

  Ettersom korona satt en stopper for sommerstevnet i dressur for Arendal og Grimstad Rideklubb i juni, flyttet de stevnet til august. Denne helgen skulle Linn Lassesen og Engas Marissa, Mia Margrethe Evensen og Ben Otto, Maryann Gjerde og Njord (II), og Ulricke på hennes to hester; Sundby Scott og Rythmic Ruby i aksjon.

  På lørdagen gikk Linn og Marissa til topps i LA etter en flott oppvisning som resulterte i 71,111 %, godt jobbet!
  I klasse LC ble det en super 3. plass på Maryann Gjerde og Njord.
  Gratulerer til dere begge!

  På søndagen var det finaledag i de diverse sommerturene som ble arrangert i alle klassene.
  Linn og Marissa avsluttet med en flott opptreden og fikk 73,333 %. Med dette endte de på 1. plass i LA også i dag. Med en sammenlagtsum på 144,444 % var det ingen som kunne slå dem i Svømmetur! Gratulerer!
  Også Mia og Ben Otto kunne ta med seg premie hjem etter to vel gjennomførte dressurprogrammer. Med 68,182 % på lørdagen og 65,909 % på søndagen holdt totalen på 134,019 % til en 3. plass sammenlagt i Badetur som gikk i klasse LB. Gratulerer!

  15.08.2020 – Feltritt – Starum Hestesportsklubb

  Lørdag 15. august var det igjen tid for feltrittstevne. Denne gangen hos Starum Hestesportsklubb. 
  Representanter fra klubben denne helgen var Camilla Haugenes og Grauff's Viva La Diva som konkurrerte i klassen H90 (90 cm), Sofie Trondal og Randalin fra Røysland som startet klassen H80 (80 cm), Marie Trollnes Eidbo og Annabelle Z som startet klassen H100 (100 cm), og Kristine Tynes Heen og Ealgary B som konkurrerte i klassen CNC2*-S (110 cm).

  Alle tre delprøver ble fullført på en god måte av de fire flinke ekvipasjene.

  Til slutt endte Kristine og Eagle på en super 2. plass etter 65,91 % i dressur, og med 0 feil under sprangprøven sto de på kun 34,1 feilpoeng. Etter noen tidsfeil i terrenget endte de på 39,3 feilpoeng. Gratulerer!
  Også Marie og Annabelle fikk med seg premie hjem. De endte nemlig på en kjempebra 3. plass etter en avgjørende feilfri runde i terrenget. Dette gjorde at de etter 64,348 % i dressuren og 4 feilpoeng i sprangdelen endte på 39,7 feilpoeng totalt. Gratulerer!

  22.-23.08.2020 – Diverse stevner

  22.08.2020 – Sprang – Arendal og Grimstad Rideklubb
  Hos Arendal og Grimstad Rideklubb ble det arrangert et utvidet klubbstevne i sprang. Dit reiste 11 ekvipasjer fra Brekka Rideklubb. 

  Noen av dagens høydepunkter ble:
  BRKs første ekvipasje var Malene Birketvedt Nævisdal på Meltvedt Star Rico. De konkurrerte i 40 cm, som var en Clear Round klasse. Med en feilfri runde ble en flott sløyfe med hjem, gratulerer!

  Ine Hansen Espebu og Pocán Prince sin førsteplass i 60 cm, med hele 74 stilpoeng. Gratulerer med flott gjennomført runde og super plassering!
  Også Emilie Birketvedt Nævisdal konkurrerte i 60 cm med hennes ponni Meltvedt Star Rico. Feilfri runde og 72 stilpoeng holdt til en flott 4. plass. Gratulerer!

  I klassen 90 cm red Malin Gryting Andersen og Micado inn til seier etter en flott feilfri runde. Gratulerer!

  I klassen 100 cm red Marie Vehusheia Rørvik og Absalon's Cannavaro inn til dobbel null. De endte på en flott 4. plass, gratulerer!

  Også Elise Hansen Espebu på Pocán Prince, Kine Lassesen på Touchs Red Cubano, Marie Vehusheia Rørvik på Chicco (III), Tina Helene Nielsen på Sandra, Ulricke Opheim på Sundby Scott og Rythmic Ruby, Vilde Tveit Risholt på Spiced Cherokee, og Julie Birketvedt Nævisdal på Melbystallens Knerten deltok på stevnet i helgen.

  22.-23.08.2020 – Landsmesterskap – Dressur – Sørlandsparken Rideklubb
  Ved Sørlandsparken Rideklubb ble det arrangert Landsmesterskap i dressur denne helgen. Dit reiste Mia Margrethe Evensen og Ben Otto for å delta i mesterskapsklassen Hest LB:4. 
  De endte til slutt på en 5. plass med 126,936 % (61,613 % og 65,323 %) totalt. Godt jobbet!
  22.-23.08.2020 – Feltritt – Ullensaker Rideklubb
  Ullensaker Rideklubb arrangerte feltrittstevne denne helgen. Dit reiste Camilla Haugenes og Grauff's Viva La Diva, Sofie Trondal og Randalin fra Røysland, Marie Trollnes Eidbo og Annabelle Z, og Kristine Tynes Heen og Ealgary B.

  Marie og Annabelle endte til slutt på en 1. plass i klassen H100 etter en flott dressur (62,147 %), feilfri sprang, og dobbel null i terrenget. Rett og slett imponerende, gratulerer!

  Ønsker også å fremheve Kristine og Eagle. De debuterte i CCN3* denne helgen. Vi gleder oss masse til å se fortsettelsen.

  29.-30.08.2020 – Feltritt – Brekka Rideklubb

  Den siste helgen i august var det duket for årets høydepunkt for flere av BRKs ryttere, nemlig feltrittstevne på hjemmebane. Med 52 startende ekvipasjer satt vi ny rekord med antall påmeldte. Det ble mye glede og noen skuffelser, som det alltid er når det er stevne. Men vi fikk gjennomført en fantastisk helg sammen! Endelig var vi igjen samlet langt inne på skogen ...

  Det ble arrangert klasser fra Knøttecup (60 cm) til H100 (100 cm, hest), og det var Best Cup i 80 cm-klassene. Her kommer det en oppsummering av resultatene i de forskjellige klassene:

  Det var bare en startende ekvipasje i H100, nemlig Marie Trollnes Eidbo og Annabelle Z. De gjennomførte med glans, en god dressur, feilfri sprang og dobbel null i terreng. Godt jobbet!

  I klassen H90 (90 cm, hest) var det Even Vindfjell og Trendy Captains Dream som representerer Seljord Idrettslag som stakk av med seieren. De endte på 40,8 feilpoeng. Gratulerer!
  2. plassen i H90 gikk til Camilla Haugenes og Grauff's Viva La Diva som representerer Brekka Rideklubb (BRK). De endte på 42,6 feilpoeng. Gratulerer!

  I klassen P80 (80 cm, ponni) vant Sophia Tilrem Ayazi og Ballybane Pet fra Konglungen Rideklubb. De endte på 42,8 feilpoeng. Gratulerer!
  2. plassen gikk til Ingeborg Fåland og Niewmoeds Tiamo som representerer Lister Hest og Ponni Klubb. De endte på 52 feilpoeng. Gratulerer!

  I klassen H80 (80 cm, hest) gikk 1. plassen til Marie Vehusheia Rørvik og Absalon's Cannavaro som representerer BRK. De endte til slutt på 39,9 feilpoeng. Gratulerer!
  2. plassen gikk til Kine Lassesen og Touch Red Cubano fra BRK. De endte på 43,8 feilpoeng. Gratulerer!
  3. plassen gikk til Hanna Fasting Garby og Calla Calla som representerer Høvdingen, IL. De endte på 46,4 feilpoeng. Gratulerer!
  4. plassen gikk til Torstein Eiken og Cornelius av Svåberg fra Arendal og Grimstad Rideklubb. De endte på 48 feilpoeng. Gratulerer!

  I klassen Hest Knøttecup (60 cm) vant Kine Lassesen og Kildrummy Check Mate fra BRK. De endte på 33,9 feilpoeng. Gratulerer!
  2. plassen gikk til Tina Helene Nielsen og Sandra som representerer BRK. De endte på 35,4 feilpoeng. Gratulerer!
  3. plassen gikk til Line Bredvei og Pave Spika som representerer BRK. De endte på 42,7 feilpoeng. Gratulerer!

  I klassen Ponni Knøttecup (60 cm) stakk Nathalie Kvamme Karlsen og Kilduff Duncan fra BRK av med seieren. De endte på 34,8 feilpoeng. Gratulerer!
  2. plassen gikk til Annveig Lysdahl Olsnes og Geo fra Rjukan og Omegn Rideklubb. De endte på 38,6 feilpoeng. Gratulerer!
  3. plassen gikk til Anea Haaland og O.M.S Hercules fra Konglungen Rideklubb. De endte på 39,8 feilpoeng. Gratulerer!
  4. plassen gikk til Alva Maria Gautestad og Taquin Boy fra BRK. De endte på 41,3 feilpoeng. Gratulerer!


  Andre ryttere som representerte BRK denne helgen var Martine Enerstvedt og Legendary Louis, Elise Hansen Espebu og Pocán Prince, Kine Lassesen og Engas Marissa, Marie Vehusheia Rørvik og Chicco (III), Camilla Haugenes og Scarlet (II), Mia Margrethe Evensen og Ben Otto, Kaisa Schoombie og Lensagers Penelope, Vilde Olsbu og Lumbee Af Bølå, Anniken Gundersen og Sirings Gazza, Ina Standal og Mi Lady, Ulricke Opheim og Sundby Scott og Rythmic Ruby, Per-Christian Eikhaugen Bertheussen og Sirings Bella Solé, Dina Malén Mo Tjøgersen og Milgun Sweet Pepsi, Alva Brandsegg Kråkenes og Jari 3, Ida Smeland Nygårdseter og Posters Little Rumour, Isabell Pettersen og Atinas Copper Beech Morn, Ine Hansen Espebu og Tomany Boy, og Emma Catharine Klindt og Albuquerque.
  Dere har alle gjort en super innsats!

  Tusen takk til alle som har gjort dette arrangementet mulig. Vi gleder oss til neste gang, som er 20. september.
  Håper vi sees!
  Continue reading →
 • Stevneoppsummering juni 2020
  Juni måned har vært begivenhetsrik for Brekka Rideklubbs (BRK) konkurranseryttere. Nå som det er blitt lettet litt på koronarestriksjonene er det blitt mulig å arrangere, og å reise på stevner igjen. Den påtvungne konkurransepausen har vist seg å gi resultater. Det er gøy å se.

  14.06.2020 – Sprangstevne – Grenland Ryttersportsklubb

  14. juni var Camilla Haugenes og hennes Grauff's Viva La Diva på stevne arrangert av Grenland Ryttersportsklubb. De hoppet 100 cm (LC) og 110 cm (LB). Godt jobbet og vel gjennomført stevne!

  20.-21.06.2020 – Diverse stevner

  20.06.2020 – Distanse – Froland Rideklubb
  Distanseritt er en interessant konkurransegren. Denne helgen var det Ulricke Opheim og hennes Sundby Scott som skulle ri 20 km sammen. Rittet ble gjennomført og Sundby Scott ble godkjent i siste vet.sjekk. Da ble det sløyfe med hjem. Vel gjennomført!
  20.-21.06.2020 – Feltritt – Ullensaker Rideklubb
  På Ullensaker Rideklubb skjedde det mye spennende denne helgen. Fra BRK skulle Kristine Tynes Heen og hennes Ealgary B ri CCN*2 (MB), og Marie Trollnes Eidbo og Annabelle Z skulle debutere i H80.
  Dressuren ble vel gjennomført av begge ekvipasjer. Sprangdelen var feilfri. Terrengdelen gikk lett og 0 feil på hinder er perfekt.
  Det endte med 1. plass for Kristine og Eagle, og 5. plass for Marie og Annabelle. Gratulerer!
  20.-21.06.2020 – Sprang – Sørlandsparken Rideklubb
  Litt action var det også hos Sørlandsparken Rideklubb denne helgen. På lørdag var Marie Vehusheia Rørvik på hennes Chicco (III) og Camilla Haugenes på Grauff's Viva La Diva i aksjon. Det ble en fin 5. plass på Marie og Chicco i klasse LD+10 (90 cm), gratulerer! Marie red også klasse LC (100 cm). Det ble 4 feil i grunnomgangen og en fin 14. plass. 
  Camilla og Diva red også LC, de fikk 4 feil i grunnomgangen og endte på en fin 13. plass.

  På søndagen var også Marie og Camilla med. I dag hadde Marie også med seg Absalon's Cannavaro. Det ble 4 feil i grunnomgangen for Marie og Chicco (III) i LD+10, og for Marie og Cannavaro i LC. Fine runder, men litt uheldig med bommene.
  Camilla og Diva skulle ri klasse LB (110 cm) i dag. Det endte på best mulig vis; en imponerende 1. plass! Gratulerer!
  20.-21.06.2020 – Sprang – Arendal og Grimstad Rideklubb
  Sofie Trondal og Randalin fra Røysland var på landsstevne for ponni og children som ble arrangert av Arendal og Grimstad Rideklubb. De red LA, som er 90 cm for kat. 2 ponnier. Det ble 4 feil i grunnomgangen og dessverre ingen premie denne helgen, men fine runder ble det. Godt ridd!
  21.06.2020 – Dressur – Grenland Ryttersportsklubb
  Den siste ekvipasjen i aksjon denne helgen var Mia Margrethe Evensen på hennes Ben Otto som tok en tur til Grenland Ryttersportsklubb. De skulle ri LB:5. Det var litt for gøy å komme i gang igjen så da ble det 58,75 % og 6. plass. Vel gjennomført!

  29.06.-01.07.2020 – Sprang – Sommerstevne del 1 Arendal og Grimstad Rideklubb

  Den siste begivenheten i juni for BRKs konkurranseryttere var sommerstevne del 1 arrangert av Arendal og Grimstad Rideklubb. Tre dager med sprangridning er en fin start på sommerferien.

  mandag skulle Sofie Trondal og Randalin fra Røysland, Vilde Tveit Risholt og Spiced Cherokee, Ulricke Opheim og Rythmic Ruby, og Elise Hansen Espebu og Pocán Prince ri klasse LD (80 cm). Det ble mange fine runder. Sofie og Randalin ble de eneste plasserte fra BRK med sin 7. plass - 0 feil og 74,5 stilpoeng, gratulerer!
  Også Malin Gryting Andersen og Micado, og Sofie Trondal og Ciamaco T var i aksjon på mandag. De red klasse LC (100 cm). Det ble 4 feil på begge ekvipasjer, så ingen premie denne dagen. Gratulerer med fine runder!

  tirsdag var Marie Vehusheia Rørvik og Absalon's Cannavaro, Malin Gryting Andersen og Micado, Sofie Trondal og Randalin fra Røysland og Ciamaco T, Vilde Tveit Risholt og Spiced Cherokee, Camilla Haugenes og Grauff's Viva La Diva, Elise Hansen Espebu og Pocán Prince, og Ulricke Opheim og Rythmic Ruby i aksjon.
  I klasse LD (80 cm) ble det fine nullrunder og plassering for Vilde og Cherokee, 5. plass, og Sofie og Randalin, 6. plass. Gratulerer!
  I klasse LC (100 cm) ble det nullrunder på alle BRKs ryttere. Sofie og Maco endte på 24. plass. Marie og Cannavaro ble plassert på 15. plass. Og sist, men ikke minst, Malin og Micado red raskest av dem alle og tok dermed 1. plassen, gratulerer!
  I klasse LB (110 cm) var det Camilla og Diva som konkurrerte. Det endte som sist med raskest tid og 1. plass. Gratulerer!

  Den siste dagen av sommerstevne del 1 var det Sofie Trondal og Randalin fra Røysland og Ciamaco T, Camilla Haugenes og Grauff's Viva La Diva, Marie Vehusheia Rørvik og Absalon's Cannavaro, Malin Gryting Andersen og Micado, og Vilde Tveit Risholt og Spiced Cherokee som var i ilden.
  Sofie og Randalin ble eneste plasserte rytter fra BRK i dag. De avsluttet stevnet med en super 4. plass i klasse LD+5 (85 cm). Gratulerer!
  Gratulerer til alle BRKs ekvipasjer som har konkurrert gjennom juni måned. Det virker som at dere har gjort en god jobb gjennom koronapausen. Stå på videre, vi gleder oss til å følge dere resten av sesongen!

  Continue reading →
 • Foreløpig informasjon aktivitet hos Brekka Rideklubb 2020
  Som dere alle vet er det mye usikkerhet i disse koronatider. Selv om regjeringen, NIF og NRYF nå har gitt klarsignal for økt idrettsaktivitet er det ikke planlagt noen arrangementer hos Brekka Rideklubb i 2020 per dags dato.

  Den informasjonen som er blitt presentert fra styret er at det mest sannsynlig ikke vil bli arrangert noen feltrittstevner hos BRK i år. Det kan selvfølgelig skje endringer ettersom hvordan situasjonen rundt Covid-19 forandrer seg. Det er heller ikke planlagt noen andre former for aktivitet. Altså, det er ikke planlagt arrangementer som sprang- og dressurstevner, weekendkurs, o.l.

  Klubbens ukentlige sprangtrening for Trond Clemmetsen virker det som at går som normalt, ut fra informasjonen tilgjengelig. Treningen gjennomføres etter anbefalingene gitt om koronasituasjonen og arrangert trening.

  Beklager at det ikke er kommet ut informasjon tidligere, og at denne informasjonen som presenteres her er svært ukonkret. Kommer tilbake med mer informasjon etterhvert som den blir presentert.

  Håper alle der ute har det så bra som mulig, mange av oss fra Brekka Rideklubb har heldigvis hestene som skaper mye glede og holder oss i aktivitet.
  Continue reading →
 • Stevneoppsummering februar 2020
  For flere av klubbens aktive ryttere har februar vært en aktiv stevnemåned. To sprangstevner, et dressurstevne og Norwegian Horse Festvial har blitt gjennomført. Mange flotte resultater å ta med seg videre i sesongen.

  07. – 09. februar 2020 – Sprangstevne

  I løpet av sprangstevnet som ble arrangert hos naboklubben Arendal og Grimstad Rideklubb hadde Brekka Rideklubb (BRK) hele 14 ekvipasjer til start. 
  Allerede på fredagen ble det noen fine feilfrie runder. Marie Trollnes Eidbo red feilfritt gjennom banen med Cornet's Isaphan.PP i klasse LC (100 cm). De fikk en super 3. plass. Gratulerer!

  Lørdagen bød på flere oppturer, selv om sprangbanene var krevende. Dagen startet med de minst rutinerte rytterne. Amalie Gryting Andersen red en flott feilfri runde på familieponnien Micado og tok dermed med seg en Clear Round sløyfe hjem i 40 cm-klassen.
  Det ble ikke så mange feilfrie ekvipasjer blant ponniene, men med 1 tidsfeil holdt det til 2. plass for Sofie Trondal og Randalin fra Røysland i klasse LB Kat. 2 og 3 (80 cm).
  I klasse LB Kat. 1 red Malin Gryting Andersen og Micado nesten prikkfritt, 1 tidsfeil holdt til 1. plass. Vilde Tveit Risholt og hennes Spiced Cherokee red inn til 2. plass med 4 feilpoeng i samme klasse.
  Over til våre ryttere til hest. Camilla Haugenes og hennes Grauff's Viva la Diva red en flott feilfri runde og fikk 71 stilpoeng i klasse LD (80 cm). Dette ble en fin 6. plass i en klasse med over 20 startende. I klasse LC (100 cm) red Sofie Trondal og Ciamaco T, og Marie Trollnes Eidbo og Tomany Boy feilfritt. Ettersom Sofie red litt raskere ble det en 4. plass på henne og en 5. plass på Marie.
  Gratulerer til alle BRKs representanter!

  På søndag var det meldt et helt forferdelig vær, men dette stoppet ikke Vilde Tveit Risholt og Spiced Cherokee fra å ta seier i klasse LB+5 Kat. 1 (95 cm) og en super 3. plass i klasse LD (80 cm). Også Sofie Trondal og Randalin fra Røysland gikk seirende ut i klasse LB+5 for kat. 2 og 3 ponniene. Gratulerer begge to!

  En super innsats fra BRKs sprangryttere!

  08. februar 2020 – Dressurstevne

  Det var ikke bare på sprangbanen det var aktivitet 8. februar. Også Linn Lassesen og hennes Engas Marissa var klare for sitt første stevnet i Norge etter å ha vært i Danmark noen år. De skulle ri klasse LA:1 på dressurstevnet som ble arrangert ved Sørlandsparken Rideklubb. 
  Resultatet av et flott ridd program ble 66,552 % og holdt til en klar 1. plass! Gratulerer!

  Norwegian Horse Festival – FERD Rideskolecup 2020

  Etter at Isabell Pettersen klarte å kvalifisere seg til Norwegian Horse Festival (NHF) på Stall Sirings flotte Shannon, var det endelig på tide å reise på sitt første internasjonale stevne. Isabell ble tildelt en ny ukjent skolehest, nemlig Starlight, som hun delte med en annen. De var en fin match allerede fra starten. 
  Lørdag 15. februar var det duket for første konkurranse. Der skulle de ri dressur. Programmet var RLC:1, en ryttertest hvor hovedvekten er på hvordan rytteren klarer å geleide hesten sin gjennom diverse øvelser. Etter et vel gjennomført program fikk Isabell og Starlight 79 % og endte på en super 5. plass.
  Søndag 16. februar var det duket for finale. Nå skulle de 27 ekvipasjene ut på sprangbanen. Etter en god taktmessig, balansert og rytmisk runde i et godt tempo ble det hele 76 stilpoeng, noe som holdt til en klar seier!

  Sammenlagt etter dressur og sprang ble det en imponerende 2. plass på Isabell og Starlight i FERDs Rideskolecup 2020! Gratulerer så mye!

  Brekka Rideklubb er ekstremt stolt over å ha en av landets beste rideskoleryttere med på laget. Vi må også gratulere Stall Siring rideskole som har gjort en formidabel jobb med å utvikle Isabell til den rytteren hun er blitt i dag. Vi gleder oss til fortsettelsen!

  23. februar 2020 – Sprangstevne

  I vinterferiens siste helg var det sprangstevne arrangert av Grenland Ryttersportsklubb i Porsgrunn. Dit reiste Camilla Haugenes med Grauff's Viva la Diva. De skulle delta i klasse LD (80 cm), en klasse med feil og stil bedømming. Det endte med en super 5. plass av 31 startende. 73,5 stilp. kan man være godt fornøyd med. Gratulerer!

  28. februar – 01. mars 2020 – Sprangstevne

  I månedsskifte februar mars har flere av våre aktive konkurranseryttere vært i aksjon. Det ble arrangert enda et sprangstevne hos naboklubben vår Arendal og Grimstad Rideklubb. 

  På fredagen ble det mange fine resultater, noe som fikk solen til å skinne litt ekstra.
  Den første plasseringen for Brekka Rideklubb denne helgen gikk til Marie Trollnes Eidbo og Cornet's Isaphan.PP i klasse LB (110 cm). De endte på 6. plass etter en flott feilfri runde. Konkurransehelgen startet også bra for Sofie Trondal og Randalin fra Røysland. En førsteplass i klasse LB Kat. 3 og 2 (80 cm) etter en feilfri runde og 72,5 stilpoeng kan man si seg godt fornøyd med.

  På lørdag skinte ikke lenger solen, men ryttere fra er vant til litt av hvert så litt regn var ikke noe problem. Dagen startet med ponniklasser. I Klasse LB Kat. 1 (90 cm) vant Malin Gryting Andersen og Micado etter en flott feilfri runde. Gratulerer!
  Da det var på tide med åpne klasser ble det mange fine plasseringer. Bl.a. ble det 6. plass for Martine Enerstvedt og Legendary Louis som red feilfritt og fikk 72,5 stilpoeng, 8. plass for Sofie Trondal og Randalin fra Røysland som red feilfritt og fikk 71,5 stilp. i klasse LD (80 cm), ikke dårlig i en klasse med 30 startende. Også Marie Vehusheia Rørvik og Chicco (III) hadde en flott feilfri runde, da i klasse LC (100 cm), de endte på 8. plass. Gratulerer!

  Søndag 1. mars, den første vårdagen, begynte med en super 3. plass i klasse LD+10 cm (90 cm) for Camilla Haugenes og Grauff's Viva la Diva. Også Martine Enerstvedt og Legendary Louis hadde en fin runde, de endte på 7. plass.
  Sofie Trondal og Randalin fra Røysland red feilfritt gjennom sprangbanen på 85 cm i klasse LB+5 cm Kat. 3 og 2, det ble en flott 2. plass.
  Gratulerer!

  Continue reading →
 • Stevneoppsummering januar 2020
  Da var årets første måned forbi. Stevnesesongen 2020 er i gang. Våre konkurrerende ryttere har brukt vinteren godt. Allerede på årets første stevner har flere av dem skaffet seg noen fine plasseringer.

  Ferd Rideskolecup 2020

  I disse tider skal mange kvalifisere seg til Norwegian Horse Festival (NHF) i februar. I Ferds rideskolecup ønsket Isabell Pettersen å være med. 
  Med seier i både dressur og sprang er drøm blitt realitet.
  I RLC:1 red hun og Stall Sirings supre skolehest Shannon (EI) til 70 %. Sprangdelen red de en flott runde og fikk 73,5 p. i stil.

  Nå er det bare å glede seg til NHF. Lykke til Isabell, vi heier på deg!
  previous arrow
  next arrow
  Slider

  19. januar 2020 – Dressurstevne

  19. januar ble årets første stevnedag for dem som interesserer seg for dressur. Vi hadde fem ekvipasjer som stilte til start på distriktsstevnet som ble arrangert av Arendal og Grimstad Rideklubb. 

  I LC:3 var det Maryann Gjerde og hennes flotte fjording Njord (II) som red inn til 5. plass med 62,8 %. Ikke dårlig på deres første stevne sammen!

  I LB:3 deltok båd Marie Vehusheia Rørvik og Mia Margrethe Evensen.
  Marie red både Absalon's Cannavaro og Chicco (III), noe som gikk veldig bra. Med Chicco fikk hun en 4. plass med 60,455 %, og med Cannavaro ble det en 5. plass med 60 % (dessverre første uplasserte, men kjempebra resultat på deres første dressurstevne sammen).
  Mia og Ben Otto red inn til 2. plass med 65,909 %.
  Gratulerer til alle tre ekvipasjer!

  I LA:3 skulle Mia og Ben Otto konkurrere, deres første LA sammen. Det ble 3. plass med 60 % (dessverre første uplasserte), et kjempebra resultat!

  En kjempefin stevnehelg for våre dressurinteresserte ryttere
  previous arrow
  next arrow
  Slider

  25. januar 2020 – Distanseritt

  25. januar var det duket for det første distanserittet for tre av BRKs medlemmer. Rittet, som ble arrangert av Froland Rideklubb, gikk som en lek for Eva Birketvedt Nævisdal på Absalon's Cannavaro og Julie Birketvedt Nævisdal på Meltvedt Star Rico. Sammen gikk de over mål etter 1 time og 6 minutter på tur. Begge hestene ble godkjent i vet-sjekken som alltid skjer etter fullført løp, noe som førte til mottakelse av en velfortjent clear round sløyfe hver. 
  Malene Birketvedt Nævisdal og Meltvedt Star Rico, var med i rektutteringsritt (minirittet), med god hjelp av leier kom de seg gjennom med stil. Godt gjort av en av klubbens yngste ryttere!
  previous arrow
  next arrow
  Slider
  Continue reading →
 • Sørlandsmesterskap 2019
  Sørlandsmesterskapene i sprang og dressur er alltid gøy å være med på. Brekka Rideklubbs (BRK) ryttere har i år også tatt med seg gode resultater både med lag og individuelt. 
  Sørlandsmesterskap Sprang 07. – 08. september 2019
  Ettersom BRK også hadde stevnedag var det kun Marie Trollnes Eidbo og Tomany Boy som hadde anledning til å være med i år. De deltok i mesterskapet i klasse LA for ponni kategori 1, dette er 100 cm. 
  Etter tre flotte runder og totalt 4 feilpoeng ble de nummer to.
  Gratulerer så mye!
  Sørlandsmesterskap Dressur 12. – 13. oktober 2019
  På mesterskapets første dag skulle lagkonkurransen for hest avgjøres. Mesterskapet gikk ut på at minst en av lagets ekvipasjer skulle starte LB, og minst en skulle starte LA. Et lag på to ekvipasjer skulle representere BRK. Først ut var Vilde Olsbu på Silvanoo M, de skulle ri LB for laget. Med 64,545 % satt de ny personlig rekord og fikk en fin individuell plassering. Gratulerer!
  Andremann på laget var Mia Margrethe Evensen og Driar, de skulle ri LA. Med 62,593 % satt også de ny personlig rekord og fikk en fin individuell plassering. Gratulerer!
  Dessverre holdt ikke den totale poengsummen på 127,138 % til topplassering denne gangen, men innsatsen var god, og to personlige rekorder er ikke dårlig!

  Det var også flere ryttere som startet individuelt denne lørdagen.
  Første klasse for dagen var LC, der gikk BRKs Mia Margrethe Evensen og Ben Otto seirende ut med 73,618 %. Kjempebra!
  Deretter var det LB. Mia Margrethe Evensen og Ben Otto vant denne klassen også med 73,636 %. Imponerende!
  I tillegg red Marie Trollnes Eidbo sitt første stevne på hennes nye hest, Annabelle Z. De fikk 66,364 %. En lovende start! Vilde Olsbu og Silvanoo M fikk som allerede nevnt 64,545 %. Dere er gode!

  Den andre mesterskapsdagen skulle de individuelle mesterskapsklassene avgjøres. I mesterskapet for junior og young-rider var Mia Margrethe Evensen og Driar med for BRK. Etter gårsdagens resultat lå de godt an. Igjen skulle de ri LA, de fikk 60,968 %. Med en sammenlagt prosent på 123,561 holdt det til andreplass. Gratulerer så mye!

  Marie Trollnes Eidbo og Vilde Olsbu var med i LB på søndagen også. De fikk noe lavere prosenter enn på lørdag, men likevel flotte resultater. Gratulerer!

  Continue reading →