Stevneoppsummering februar 2020

For flere av klubbens aktive ryttere har februar vært en aktiv stevnemåned. To sprangstevner, et dressurstevne og Norwegian Horse Festvial har blitt gjennomført. Mange flotte resultater å ta med seg videre i sesongen.

07. – 09. februar 2020 – Sprangstevne

I løpet av sprangstevnet som ble arrangert hos naboklubben Arendal og Grimstad Rideklubb hadde Brekka Rideklubb (BRK) hele 14 ekvipasjer til start.
Allerede på fredagen ble det noen fine feilfrie runder. Marie Trollnes Eidbo red feilfritt gjennom banen med Cornet's Isaphan.PP i klasse LC (100 cm). De fikk en super 3. plass. Gratulerer!

Lørdagen bød på flere oppturer, selv om sprangbanene var krevende. Dagen startet med de minst rutinerte rytterne. Amalie Gryting Andersen red en flott feilfri runde på familieponnien Micado og tok dermed med seg en Clear Round sløyfe hjem i 40 cm-klassen.
Det ble ikke så mange feilfrie ekvipasjer blant ponniene, men med 1 tidsfeil holdt det til 2. plass for Sofie Trondal og Randalin fra Røysland i klasse LB Kat. 2 og 3 (80 cm).
I klasse LB Kat. 1 red Malin Gryting Andersen og Micado nesten prikkfritt, 1 tidsfeil holdt til 1. plass. Vilde Tveit Risholt og hennes Spiced Cherokee red inn til 2. plass med 4 feilpoeng i samme klasse.
Over til våre ryttere til hest. Camilla Haugenes og hennes Grauff's Viva la Diva red en flott feilfri runde og fikk 71 stilpoeng i klasse LD (80 cm). Dette ble en fin 6. plass i en klasse med over 20 startende. I klasse LC (100 cm) red Sofie Trondal og Ciamaco T, og Marie Trollnes Eidbo og Tomany Boy feilfritt. Ettersom Sofie red litt raskere ble det en 4. plass på henne og en 5. plass på Marie.
Gratulerer til alle BRKs representanter!

På søndag var det meldt et helt forferdelig vær, men dette stoppet ikke Vilde Tveit Risholt og Spiced Cherokee fra å ta seier i klasse LB+5 Kat. 1 (95 cm) og en super 3. plass i klasse LD (80 cm). Også Sofie Trondal og Randalin fra Røysland gikk seirende ut i klasse LB+5 for kat. 2 og 3 ponniene. Gratulerer begge to!

En super innsats fra BRKs sprangryttere!

08. februar 2020 – Dressurstevne

Det var ikke bare på sprangbanen det var aktivitet 8. februar. Også Linn Lassesen og hennes Engas Marissa var klare for sitt første stevnet i Norge etter å ha vært i Danmark noen år. De skulle ri klasse LA:1 på dressurstevnet som ble arrangert ved Sørlandsparken Rideklubb.
Resultatet av et flott ridd program ble 66,552 % og holdt til en klar 1. plass! Gratulerer!

Norwegian Horse Festival – FERD Rideskolecup 2020

Etter at Isabell Pettersen klarte å kvalifisere seg til Norwegian Horse Festival (NHF) på Stall Sirings flotte Shannon, var det endelig på tide å reise på sitt første internasjonale stevne. Isabell ble tildelt en ny ukjent skolehest, nemlig Starlight, som hun delte med en annen. De var en fin match allerede fra starten.
Lørdag 15. februar var det duket for første konkurranse. Der skulle de ri dressur. Programmet var RLC:1, en ryttertest hvor hovedvekten er på hvordan rytteren klarer å geleide hesten sin gjennom diverse øvelser. Etter et vel gjennomført program fikk Isabell og Starlight 79 % og endte på en super 5. plass.
Søndag 16. februar var det duket for finale. Nå skulle de 27 ekvipasjene ut på sprangbanen. Etter en god taktmessig, balansert og rytmisk runde i et godt tempo ble det hele 76 stilpoeng, noe som holdt til en klar seier!

Sammenlagt etter dressur og sprang ble det en imponerende 2. plass på Isabell og Starlight i FERDs Rideskolecup 2020! Gratulerer så mye!

Brekka Rideklubb er ekstremt stolt over å ha en av landets beste rideskoleryttere med på laget. Vi må også gratulere Stall Siring rideskole som har gjort en formidabel jobb med å utvikle Isabell til den rytteren hun er blitt i dag. Vi gleder oss til fortsettelsen!

23. februar 2020 – Sprangstevne

I vinterferiens siste helg var det sprangstevne arrangert av Grenland Ryttersportsklubb i Porsgrunn. Dit reiste Camilla Haugenes med Grauff's Viva la Diva. De skulle delta i klasse LD (80 cm), en klasse med feil og stil bedømming. Det endte med en super 5. plass av 31 startende. 73,5 stilp. kan man være godt fornøyd med. Gratulerer!

28. februar – 01. mars 2020 – Sprangstevne

I månedsskifte februar mars har flere av våre aktive konkurranseryttere vært i aksjon. Det ble arrangert enda et sprangstevne hos naboklubben vår Arendal og Grimstad Rideklubb.

På fredagen ble det mange fine resultater, noe som fikk solen til å skinne litt ekstra.
Den første plasseringen for Brekka Rideklubb denne helgen gikk til Marie Trollnes Eidbo og Cornet's Isaphan.PP i klasse LB (110 cm). De endte på 6. plass etter en flott feilfri runde. Konkurransehelgen startet også bra for Sofie Trondal og Randalin fra Røysland. En førsteplass i klasse LB Kat. 3 og 2 (80 cm) etter en feilfri runde og 72,5 stilpoeng kan man si seg godt fornøyd med.

På lørdag skinte ikke lenger solen, men ryttere fra er vant til litt av hvert så litt regn var ikke noe problem. Dagen startet med ponniklasser. I Klasse LB Kat. 1 (90 cm) vant Malin Gryting Andersen og Micado etter en flott feilfri runde. Gratulerer!
Da det var på tide med åpne klasser ble det mange fine plasseringer. Bl.a. ble det 6. plass for Martine Enerstvedt og Legendary Louis som red feilfritt og fikk 72,5 stilpoeng, 8. plass for Sofie Trondal og Randalin fra Røysland som red feilfritt og fikk 71,5 stilp. i klasse LD (80 cm), ikke dårlig i en klasse med 30 startende. Også Marie Vehusheia Rørvik og Chicco (III) hadde en flott feilfri runde, da i klasse LC (100 cm), de endte på 8. plass. Gratulerer!

Søndag 1. mars, den første vårdagen, begynte med en super 3. plass i klasse LD+10 cm (90 cm) for Camilla Haugenes og Grauff's Viva la Diva. Også Martine Enerstvedt og Legendary Louis hadde en fin runde, de endte på 7. plass.
Sofie Trondal og Randalin fra Røysland red feilfritt gjennom sprangbanen på 85 cm i klasse LB+5 cm Kat. 3 og 2, det ble en flott 2. plass.